Водачът на „БСП за България” Петър Кънев: Епохата „Борисов” приключи

 

news

13 Юни 2021, Неделя, 13:07 ч.

Автор: Иван КОЛЕВ, снимки: Иван КОЛЕВ

Българската икономика трудно ще издържи тези избори да приключат без правителство, подчерта Петър Кънев

„Епохата „Борисов” приключи. Започнахме промяната и имаме сили да я завършим на 11 юли. Всичко онова, което беше в последните 12 години, е зад гърба ни. Оттук нататък какви ще са резултатите от управлението ни, зависи от всички нас.” Това каза водачът на листата на коалиция „БСП за България” Петър Кънев при откриването на кампанията в Бургаска област. Флагман.бг предава на живо (ВИЖТЕ ТУК).

От трибуната на сцена „Охлюва” в Морската градина той подчерта, че социалистите в региона залагат на силен отбор, с доказани професионалисти. За разлика от други т.нар.протестни партии, БСП не е влизала в коалиция с ГЕРБ и Борисов, и е гарант, че може да завърши промяната.

„Омръзнали сме на хората с агресията, която излъчват всички партии. Необходима е толерантност, повече идеи и визия за бъдещето. Надявам се тази кампания да е точно такава, а след нея да успеем да съставим правителство. Българската икономика трудно ще издържи тези избори да приключат без кабинет и работещ парламент”, подчерта Петър Кънев.

Девизът на коалиция „БСП за България”, в която се вляха над 15 леви партии и движения през последните няколко седмици е „Сигурност в промяната с грижа за теб”, която най-точно олицетворява концепцията на тази кампания.

Вторият в листата за Бургаска област – проф.Юлия Йоргова-Форд посочи, че е време да се доведе докрай битката, която започна през април, защото това поколение го дължи на своите деца и внуци – да им остави по-добра България.

„Принадлежа на поколението, което изнесе и продължава да носи на гърба си трудностите на прехода. Поколението, чийто професионален и житейски опит е белязан с множество препятствия и тяхното преодоляване. Това, което се случва през последните години погубва нашата родина. Рушат се базови ценности върху които се изгражда държавността и идва гордостта на българския народ. Аз съм в професията на преподавател повече от 30 години и виждам как изконни български ценности като грамотност, духовност и доброта към хората ерозират. Ето защо, заставайки пред вас, осъзнавам напълно отговорността, която поемам. Като човек с твърди леви убеждения считам, че коалиция БСП за България е силната и способна с можещи и знаещи хора, която може да доведе докрай битката, която започна на последните избори. Вярвам, че бъдещето на нашите деца и внуци са в ръцете ни днес и сега”, допълни проф.Йоргова.

Това, което се случва през последните години погубва нашата родина, посочи проф.Юлия Йоргова-Форд

Третият – Тодор Байчев, който е два мандата депутат в 44-ото НС и 45-ото НС подчерта, че е време да има правителство, което работи за хората, а не за чекмеджетата. „Посланията ни ще бъдат ясни – връщане на държавността и всеки да усети, че държавата стои пред него и го защитава, на второ място – върховенство на закона, а на трето – индустриализация на Бургаския регион. За съжаление, особено Бургас, се оказа една огромна спалня, в която лягат, заспиват и отиват някъде другаде на работа. За добрата индустриализация може да се създадат условия инвеститорите да стъпят в региона”, каза Байчев. Той уточни, че е уверен в победата на БСП в Карнобат, единствено не бил сигурен с какъв резултат.

Време да има правителство, което работи за хората, а не за чекмеджетата, каза Тодор Байчев

Андреана Премянова-Янкова, която заема четвъртата позиция и е в листата от гражданската квота, благодари за доверието, което местният актив й гласува. На вота през април тя бе приятната изненада в листата на БСП и спечели над 800 преференции, което е отличен старт за един на практика нов политик за региона. „Ще насоча всичките си усилия към подкрепа на проекти, свързани с укрепване на българската държавност и борба със социалното неравенство”, обеща Янкова.

В БСП са изчислили, че заради пандемичната обстановка през април са загубили над 10 хил.глава. Сега очакват да ги възстановят и амбициите саза доста по-добър резултат.

Вижте листата на БСП:

Петър Кънев

Юлия Йоргова-Форд

Тодор Байчев

Андреана Премянова-Янкова

Йордан Петков

Валентин Славов

Виолета Желева

Антон Коджабашев

Николай Тишев

Станимир Байчев

Атанас Маринов

Аспарух Иванов

Таня Иванова

Ибрахим Мустафа

Станислав Едрев

Милена Костадинова

Петя Илиева

Паруш Парушев

Димитър Гочев

Стоян Георгиев Стоянов

Кирил Узунов

Пенка Кидерова

Румен Николов

Динко Караиванов

Димитър Овчаров

Павел Стоянов

Анелия Вичева

Йордан Георгиев