Позиция на групата общински съветници от БСП в Общински съвет – гр.Карнобат

 

news

Скъпи съграждани,

Уважаеми г-н Кмет,

Уважаеми колеги - общински съветници,

Ние, общинските съветници от групата на коалиция „БСП за България“ в Общински съвет на гр.Карнобат, сме убедени, че във време на пандемия, когато са подложени на изпитание функционирането на основни държавни системи и техните възможности, е нужно своевременно да помислим за адекватни управленски решения, с които да бъдем полезни за нашите съграждани от града и общината.

Време е да се прояви политическа прозорливост чрез която да направим така, че следващата година да е по-добра за жителите и бизнеса в община Карнобат. На мнение сме, че най - важният инструмент за постигане на тази наша цел е „БЮДЖЕТ 2021”, който трябва да бъде прецизно планиран и да отговори както на обществените необходимости, така и на очакванията на бизнеса, за който истинската подкрепа е единствената възможност за оцеляване.

Затова ние, съветниците от БСП, считаме, че е настъпило времето заедно, всички политически групи ускорено да започнем обсъждане на новия бюджет, който следва да е различен, антикризисен и повече от всякога социален.

Апелираме към кмета и администрацията му за ускорени темпове в подготовката на бюджет 2021 и предоставяне на повече възможности за обсъждане и предложения от различните политически групи, граждански и професионални организации.

Нека бъде чут и гласът на бизнеса и мерките на бюджета да бъдат съставка от лекарството за изцелението му.

Нека направим така, че новият бюджет на общината ни да бъде формиран по нов, прозрачен начин, да бъде отражение на основните антикризисни "COVID" нужди, да бъде бюджет на новото здраво начало, а не на задкулисие и лобистки интереси. Време е ние всички общински съветници заедно с повече позитивизъм и прагматизъм, загърбили политическия негативизъм и противоборството да изработим своевременно правилният антикризисен „БЮДЖЕТ 2021”. Нека чрез този бюджет съгражданите ни от община Карнобат повярват, че по Коледа стават чудеса.

Групата общински съветници от коалиция „БСП за България“ в Общински съвет гр.Карнобат.