Тодор Байчев е кандидатът на БСП за кмет на Карнобат

 

news

На 18.06. 2019 г. се проведе разширено заседание на Общинския съвет на БСП - Карнобат, на което се разгледаха два основни въпроса.

По точка първа от дневния ред присъстващите бяха запознати с основните моменти от състоялия се на 16.06. 2019 г. 49 – ти конгрес на социалистическата партия.

Споделени бяха виждания, позиции, мнения и препоръки, относно ставащото в партията и пътища за разрешаване на натрупаните проблеми.

Дискусията приключи с обединяването на членовете на Общински съвет – Карнобат около идеята за единство, пълна мобилизация на силите и готовност за успешна подготовка и реализация на предстоящите само след няколко месеца местни избори.

Всичко това беше базата, върху която беше изразено становището на ОбС за назоваване името на евентуалния кандидат на БСП за кмет на Карнобат / точка втора от дневния ред на заседанието /.

Аспарух Иванов, председател на карнобатската структура на социалистическата партия, предложи номинацията на Общинския съвет да бъде нашият съгражданин, депутатът от коалиция „ БСП за България “, Тодор Байчев, което единодушно беше подкрепено от присъстващите.

Съгласно партийния устав, в духа на демократизма и уважението към колективното мнение, характерни за БСП, предстои обсъждане в основните партийни организации на тази и евентуални други кандидатури, за да може по – късно, на общинска конференция окончателно и официално да бъде определен човекът, зад когото ще застанат карнобатските социалисти в надпреварата за кметския пост.